Scriptorium konferencia Veszprémben (2023.05.06.)

ScriptoriumNagy örömmel látjuk vendégül az idei Gizella-napi rendezvények sorában, 2023. május 10-11. között Veszprémben megrendezendő, az Országos katolikus Gyűjteményi Központ, a PPKE BTK Klasszika Filológia Tanszéke és az ELKH BTK Moravcsik Gyula Intézete által szervezett VI. Scriptorium konferenciát.

A több éve rendszeresen megtartott konferenciasorozat középpontjában a kéziratosság, különösen az egyházi kéziratosság áll. A rendezvényen olyan referátumok hangzanak el, amelyek valamiképpen kapcsolódnak a kéziratosság fogalmához (kódexek, kéziratos művek, feljegyzések, kéziratos áhítati irodalom, kéziratos énekeskönyvek, tanári följegyzések, a könyvtárak állományában őrzött művekbe – főleg ősnyomtatványokba vagy régi nyomtatványokba – írt bejegyzések, marginális kommentárok, valamint egyes gyűjtemények kéziratos állományának bemutatása etc.).

A rendezvény veszprémi lebonyolítását a Veszprémi Főegyházmegye és a helyszínt biztosító Veszprémi Érseki Főiskola támogatja intézményünk mellett.

A konferencia részletes programja itt olvasható: Programfüzet

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!