Ismertető

A levéltárunkban történő kutatást intézményünk Szervezeti Működési Szabályzatának 9. pontja (“Kutatás és tájékoztatás a levéltári anyagban”) az alábbiak szerint szabályozza: “A levéltári anyagban folyó kutatás a vonatkozó jogszabályokban és belső szabályzatokban rögzített módon történik.”

Levéltárunk Kutatási Szabályzatát, illetve Kutatótermi Szabályzata honlapunkon elérhető. A kutatás feltétele a betöltött 18. életév, a beiratkozás ingyenes. A levéltári szolgáltatások ugyanakkor a Kutatótermi Szabályzatban meghatározottak szerint díjkötelesek.

Zárolt iratanyag esetében kérelmet kell benyújtania a kutatás megkezdése előtt. A kérelem benyújtásakor hasznos lehet valamely felsőoktatási intézmény vagy kutatóhely által kiadott támogató nyilatkozatot mellékelnie és a levéltár-igazgatónak is jogában áll ilyet kérni Öntől. A levéltár-igazgató ezek figyelembevételével egyedi elbírálás alapján dönt a zárolt iratanyag kutathatóságáról.

Az interneten elérhető digitális tartalmainkról és ezek kutatási lehetőségeiről a baloldali menüsorban az E-kutatás alatt tud tájékozódni.